Volledig scherm
© W Geurts

Honderden kinderen vermaken zich uitstekend op het derde Kidsevent in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Het gonsde, rende, klom, sprong, danste en zong zondagmiddag bij Zwembad Zegenwerp dat het een lieve lust was. Het exacte aantal kinderen viel nauwelijks vast te stellen, bij de derde Kidsevent in Sint-Michielsgestel. Tussen de zeven- en achthonderd waren het er zeker, en zij vermaakten zich buitengewoon goed bij de talrijke uitgezette spelactiviteiten.

Volledig scherm
© W Geurts

Vier jaar bedacht Martje Ambrosius dat Sint-Michielsgestel wel wat meer activiteiten voor de jeugd mocht krijgen. En dus benaderde zij andere ouders én ondernemers. Gevolg van het initiatief was dat drie jaar geleden bij Basisschool De Touwladder het Kidsevent plaatsvond. Een jaartje later werd het succes van het debuut nog eens herhaald. En nu, anno 2018, trok op een nóg betere locatie, het Kidsevent nog meer kinderen uit de hele gemeente. ,,Dit is een perfecte plek voor dit evenement", zegt Ambrosius zichtbaar genietend bij het zien van de bruisende activiteiten. Achter haar komt een meisje breed lachend abseilend aan een touw uit een boom naar beneden.
Rondom het grote podium staan vele tientallen kinderen en ouders opgesteld. De danskunsten bewonderend van de jongste basisschoolleerlingen. Verderop, bij de Zeskamp gaat het er eveneens serieus aan toe. De 11-jarige Rens van Rozendaal pufte met zijn team De Snelle Rakkers bij de Zeskamp even na. ,,Echt leuk!" was zijn eerste spontane reactie. Dat hij die bootcamp zo in zijn benen voelt, dat telde niet eens. Want, húp, op naar het volgende obstakel met zijn kluppie.

Puur en ongedwongen genieten was het, helemaal zoals de organisatie dat voor ogen had. Martje Ambrosius, glom bij al deze heerlijke drukte. ,,Over twee jaar is het weer, ook hier", zei zij. Bij de boom staat een rijtje verse abseilers te wachten.

Volledig scherm
© W Geurts
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement