Volledig scherm
Het Grienselhof in Den Dungen. © Christel Heijmans

Initiatiefnemers Grienselhof Den Dungen hebben goed gevoel over plan

DEN DUNGEN – Christel Heijmans en Annette Jacobs uit Den Dungen hebben een goed gevoel bij hun idee om in de oude Dungense bilbiotheek zzp’ers, kunstenaars en SintLucasstudenten een onderkomen te bieden. Het Gestelse college van B en W neemt mogelijk dinsdag een besluit.

Begin dit jaar wilde de gemeente, eigenaar van de Grienselhof, het pand nog verkopen. Iets eerder lanceerden Heijmans en Jacobs hun burgerinitiatief Grienselhof. De gemeenteraad vond uiteindelijk dat de twee Dungense initiatiefnemers twee jaar de kans moesten krijgen.

Toen wethouder Koos Loose in juni mededeelde dat Grienselhof niet haalbaar leek, leverde hem dat een ’motie van treurnis’ en het VVD-predikaat ‘niet betrouwbaar’ op. Loose beloofde beterschap en gemeente en de Dungense initiatiefnemers gingen echt om de tafel.

De belangstelling om te huren in de Grienselhof is behoorlijk. Zo’n 150 aanvragen liggen er. Wat opvalt is dat 40 procent uit het eigen dorp komt en nog eens 30 procent uit de gemeente Sint-Michielsgestel.

Boxtel e.o.