Volledig scherm
Jordy Bouwmans (19) doet mee aan de Mister Gay-verkiezing. © Stefan Ammerlaan

Jordy (19) uit Den Dungen is jongste kandidaat van Mister Gay-verkiezing

DEN DUNGEN – De 19-jarige Jordy Bouwmans uit Den Dungen is de jongste deelnemer van de Mister Gay-verkiezing 2015. Bouwmans is een van de 11 finalisten.

De Den Dungenaar hoopt dat deelname aan de verkiezing positief is voor zijn eigen zelfvertrouwen en ook voor dat van anderen. “Ik denk dat jonge homo's zich met mij kunnen identificeren. Ik heb immers ook nog steeds worstelingen. Als zij zien dat ik Mister Gay kan worden, geeft dat hen misschien ook wat meer vertrouwen in zichzelf.” Aldus Bouwmans op de website van Mister Gay 2015.

De verkiezing wordt gehouden door de website gay.nl. Een van de achterliggende gedachten is het vergroten van de acceptatie van homoseksuelen. “Hoewel de Nederlandse homogemeenschap wettelijk gezien heel wat rechten verworven heeft, lijkt het alsof de acceptatie op straat de laatste tijd is afgenomen”, vertelt Frederik van den Bosch, directeur van Gay Group en initiatiefnemer van de verkiezing.

De winnaar van de verkiezing mag zich een jaar lang Mister Gay Netherlands noemen en wint onder meer een fotoshoot. De finaleshow heeft plaats op 25 september in Amsterdam.