Volledig scherm
De voorverkoop voor de Torenproat -al sinds enkele jaren via het trekken van een lot- staat op punt van beginnen. Daarna gaat het overgrote deel van de 1425 kaarten vlot van de hand. © W Geurts

Kaartjes Torenproat gaan als zoete broodjes over de toonbank

SINT-MICHIELSGESTEL - Een enkeling meldde zich wel zeer ruimschoots voor het verkrijgen van een lot voor de Torenproat, anderen namen weer royaal de tijd. Vóór 14 uur zaterdagmiddag echter was de foyer van De Huif goed gevuld en kon de deur dicht. 

Iedereen met de bedoeling om maar voldoende kaarten te bemachtigen voor een van de Torenproat-sessies. Een kleine rondgang leert dat de zaterdagavond -27 januari- veruit de voorkeur heeft.

Als speaker Jan Goossens klokslag 14 uur het eerste lot uit de hoed trekt, komt er 'wit, nummer 149' uit. De bezitters van het papiertje melden zich en voldoen aan de aankoopverplichtingen voor de vier gewenste kaarten. Zo ging het door,met rond 150 lotjes, in een geleidelijk leegstromende foyer. 

Aan het einde van de voorverkoop bleven de leden van carnavalsvereniging De Fobussen tevreden achter. Rein Groenendaal: ,,De zaterdagavond en zondagmiddag zitten nu vol, enkel voor vrijdag zijn nog kaarten beschikbaar.'' Daarvoor moeten geïnteresseerden dan wel naar De Huif, tijdig. In totaal kunnen op 26, 27 en 28 januari 1425 mensen hun hart ophalen bij de Gestelse komieken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement