Volledig scherm
Doordat er schaarste is aan huurwoningen in de Gestelse dorpen heeft de gemeente een beroep gedaan op zorginstelling Kentalis om in gebouw Martha statushouders onder te brengen. © Roy Lazet

Kentalis in Sint-Michielsgestel lijkt beste optie voor opvang asielzoekers

SINT-MICHIELSGESTEL - Samen willen de gemeenten Sint-Michielsgestel en Vught zo’n tweehonderd asielzoekers huisvesten in twee mini-azc’s die maximaal vijf kilometer van elkaar liggen. Beslissingen vallen de komende weken.

Door de afstand van vijf kilometer en een azc in Vught plus een tweede in Sint-Michielsgestel, lijkt het aantal opties beperkt.

Tot dat beperkte rijtje behoort tijdelijke bewoning op het terrein bij gemeentehuis, maar ook huisvesting op het terrein van Kentalis. Inwoners opperden vorige week tijdens bewonersavonden onder meer het leegstaande afdeling Martha. Een woordvoerster van Kentalis laat weten dat de verantwoordelijkheid voor de huisvesting van asielzoekers bij de gemeente ligt. "Daar kunnen we niets over zeggen”, deelt ze mee.

Het Dungense gemeenschapshuis De Blauwe Scholk en enkele aanpalende panden liggen nog net binnen die cirkel van vijf kilometer. De Blauwe Scholk staat in de verkoop. Tijdelijke huisvesting van asielzoekers kan een optie zijn. De Gestelse burgemeester Jan Pommer heeft al eens berekend dat hier zo’n tachtig asielzoekers kunnen wonen.

Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Boxtel e.o.