Volledig scherm
© Marcel Linssen

Kerktoren Berlicum wordt gesloopt

BERLICUM - De toren van de Petruskerk in Berlicum gaat plat. Dit oordeel velde het parochiebestuur van de parochie Sint Norbertus Berlicum/Middelrode maandagavond na een lange vergadering.

"We hebben niet de zekerheid dat de stichting Balkumse Toren het geld op tafel kan leggen dat nodig is om de toren op te knappen en te stabiliseren”, kijkt vice-voorzitter Hans Boldewijn van het Berlicumse parochiebestuur terug. "Dus moet de kerktoren toch plat."

Onduidelijkheid
De kerk zelf is een jaar geleden al gesloopt. Financieel gaapt er een gat tussen beide partijen. Volgens berekeningen van het bisdom Den Bosch is 300.000 euro nodig om de toren te behouden. Een jaar geleden is afgesproken dat de stichting Balkumse Toren dit bedrag op tafel zou moeten kunnen leggen. En wel op 1 juli 2016.

Berekeningen die de stichting in de loop van het jaar maakte, kwamen lager uit: 166.000 euro. Het parochiebestuur gaat nu bekijken wat nodig is om de toren te laten slopen. "Misschien is een melding voldoende, maar we moeten ook nog een sloper vinden", zegt Boldewijn.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement