Volledig scherm
De jeugd liep 1,5 kilometer. © Willem Geurts

Knusse en regenachtige Ruwenberg Parkloop in Sint-Michielsgestel trekt weinig lopers

SINT-MICHIELSGESTEL - In totaal nog geen 100 deelnemers maakten zich zaterdagmiddag tijdens de negende editie van de Ruwenberg Parkloop op weg voor hun kilometertjes op het parcours. De jeugd voor 1,5 kilometer, volwassenen voor 5 of 10.

Dat de dreinende regen invloed had bewezen de verbeten grimassen op vrijwel alle gezichten aan de finish. De toch geringe deelname riep verbazing op, bij deelnemers en bij de organisatie. Loper Hans Vugts, die alle keren de Parkloop voltooide: “Er zijn zoveel lopers actief in Gestel, maar hier zie je er maar heel weinig. Jammer, want het is een fantastisch parcours.” Carly van Pinxten van de organiserende Bokkenrijders had meer verwacht van de sportcoaches die op scholen kinderen tot bewegen aanzetten.

13-jarige winnares
​Verrassend genoeg won bij de vrouwen een 13-jarige , Fem van Empel. “Ik liep voor het eerst mee in een wedstrijd”, zegt de winnares bescheiden en, “Nee, ik heb er niet voor getraind.” In 21.17 minuten raffelde zij de 5 kilometer af.

Voor moeder Henny en dochter Trudy van de Westelaken uit Den Dungen telde de eindtijd niet echt. “Het gaat om het meedoen”, zegt Henny, “het is kleinschalig én het is een prachtig parcours.”

Op de 5 km voor mannnen won Abdisalam Ahmed Adan, de 10 kilometer werd in de wacht gesleept door Jasper Engel. Bij de vrouwen won Erica v.d. Laar de 10 km.

De Parkloop leverde het Belevingspad van Kentalis nog een verassing op. De Bokkenrijders schonken 111 euro voor de verdere ontwikkeling van het pad en de zaalvoetbalclub deed er nog een 150 euro bovenop. Als tegenprestatie liep de Gestelse Kentalis-medewerkster haar kilometers.

Boxtel e.o.