Volledig scherm
Doordat er schaarste is aan huurwoningen in de Gestelse dorpen heeft de gemeente een beroep gedaan op zorginstelling Kentalis om in gebouw Martha statushouders onder te brengen. © Roy Lazet

Komst vluchtelingen naar Kentalis in Sint-Michielsgestel baart ouders van kwestbare kinderen zorgen

SINT-MICHIELSGESTEL - Ouders van kinderen die ‘beschermd wonen’ in het complex Carré van Kentalis in Sint-Michielsgestel maken zich ernstige zorgen over de veiligheid op het terrein. Dat heeft te maken met de vestiging (eind september) van 22 mannelijke statushouders. Als dit goed bevalt, worden dat er mogelijk 44.

De vluchtelingen, uit welk land ze komen is nog niet bekend, hebben vrijwel allemaal gezinshereniging aangevraagd en verblijven maximaal twee jaar in het gebouw ‘Martha’. Een gebouw vlakbij de woonvorm voor (jong)volwassenen met veelal een ernstige beperking.

Cliëntenraad
Eén van de ouders stuurde onlangs de gemeenteraad een brief waarin wordt verzocht het besluit te heroverwegen. Ook de cliëntenraad van Kentalis wordt gevraagd actie te ondernemen. „Het besluit is namelijk onrechtmatig genomen”, aldus de ouder. „Ouders zijn niet bij de besluitvorming betrokken maar ook de cliëntenraad niet en dat had wel gemoeten.”

De cliëntenraad kwam woensdagavond in een spoedzitting bijeen om te spreken over de onrust onder de ouders.

Lees vrijdag 12 augustus meer over de onrust over de huisvesting van statushouders op het terrein van Kentalis. Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Boxtel e.o.