Volledig scherm
© Marcel Linssen

Meer tijd nodig voor Balkumse Toren

BERLICUM - "Als we tot eind dit jaar de tijd krijgen om voor de Balkumse toren een plan helemaal uit te werken, dan redden we het. Dan blijft de kerktoren van Berlicum staan. Dat zou mooi zijn; het is toch een baken, een plek van herkenning voor veel dorpelingen.” Dat stelt Leo van Beek, voorzitter van de Stichting Balkumse Toren.

De stichting hoopt dat het parochiebestuur maandag extra ademruimte zal gunnen. „We hebben sinds juli vorig jaar een overeenkomst met het parochiebestuur dat vóór 1 juli 2016 duidelijk moet zijn of de stichting de toren kan opknappen en onderhouden. Dat is niet gelukt. Dat ene jaar was echt te kort om alles uit te zoeken. We hebben meer tijd nodig. En dan mag je gerust de vorderingen die we maken afvinken”, zegt Van Beek.

Ontmoetingspunt
De Balkumse toren moet wat de stichting betreft het centrale punt worden van een plein bij d’n Durpsherd. „De toren is niet alleen een stapel stenen, het is een ontmoetingspunt. Er zijn al verenigingen die inspelen op de plannen die we hebben. Zo wil Zomerpop volgend jaar het festival bij de kerktoren geven. En wij hebben gevraagd of er balkonnetjes mogen komen bij de toren. Bijvoorbeeld voor een intocht van sinterklaas”, blikt Van Beek vooruit.

Boxtel e.o.