Volledig scherm
© Thinkstock

Meest mediawijze klas van Brabant komt uit Den Dungen

DEUN DUNGEN - Groep 8 van BS Fonkel uit Den Dungen is provinciewinnaar geworden van de vijfde editie van MediaMasters. MediaMasters is het grootste mediawijsheidproject van Nederland voor groep 7 en 8.

In de afgelopen week kregen zij vragen en opdrachten over thema’s zoals cyberpesten, programmeren, privacy, sociale media en het vinden van betrouwbare informatie.

Na een finale beantwoordde de klas de vragen het snelst en het best. De klas ontvangt voor het goede werk de De Kindertaalkalender van Onze Taal en Kidsweek plus drie maanden toegang tot ‘Mediawijs met Kidsweek in de Klas'.

Mediagedrag
Dit jaar waren er ruim 100.000 leerlingen ingeschreven voor MediaMasters. Dat is meer dan een kwart van alle basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 in Nederland. Alle leerlingen krijgen aan het einde van van de leergang een certificaat en de titel ‘MediaMaster’. Leerlingen gingen de afgelopen week zelf aan de slag met media, leerden media interpreteren en namen hun eigen mediagedrag onder de loep. Niet alleen met elkaar, maar ook met hun ouders en hun leerkracht. Zo werden zij met én van elkaar mediawijzer.