Aan de achterkant van het gemeentehuis moet een muzieklokaal en een extra ingang komen
Volledig scherm
Aan de achterkant van het gemeentehuis moet een muzieklokaal en een extra ingang komen © Peter De Bruijn

MFA in Gestels gemeentehuis krijgt definitief groen licht

SINT-MICHIELSGESTEL - De plannen om een MFA (multifunctionele accommodatie) te realiseren onder het dak van het Gestelse gemeentehuis zijn definitief. De raad stemde donderdagavond in met het voorstel.

,,Er is geschiedenis geschreven", zei burgemeester Jan Pommer gisteravond na instemming van de raad met de plannen voor de realisatie van de MFA. Een krediet van 3,6 miljoen euro is beschikbaar gesteld om de verbouwing te realiseren. Als alles zonder vertraging verloopt, ondergaat het gemeentehuis van Sint-Michielsgestel in de zomervakantie van 2018 een metamorfose. De multifunctionele accommodatie (MFA) wordt daarmee een soort gemeenschapshuis.

BINT is één van de instellingen die straks naar het gemeentehuis verhuist, net als de bieb en gebruikers van gemeenschapshuis De Huif. Ongeveer 60 verenigingen en 35 cursusgroepen bieden hun activiteiten straks in het verbouwde gemeentehuis aan. Daardoor worden de lijntjes korter en ontstaat de kans op kruisbestuiving.

Bestuur
Een aantal partijen had kritische kanttekeningen bij de bestuursvorm van de nieuwe MFA. D66, PPA, DorpsGoed, de Gestelse Coalitie en het CDA dienden een motie in om ervoor te pleiten dat het beheer straks door alle gebruikers gedeeld wordt en niet alleen door professionele partijen. ,,Iedereen moet de kans krijgen om als gelijkwaardige partner mee te werken. Die zeggenschap is essentieel voor het succes van dit nieuwe dorpshuis", lichtte Geert-Jan van den Brand van de PPA toe.

Ook noemden verschillende partijen het belang om naast de binnenkant ook de buitenkant van het gemeentehuis een metamorfose te geven. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement