Volledig scherm
De kinderen houden erg van spelen in Gemonde. Nu kunnen hun opa en oma, net als andere opa's en oma's in de buurt, er lekker bij gaan zitten. © MijnBD

Morris, Tijn, Liv en Lize vragen in lieve brief om bankje voor opa en oma, en krijgen er één

GEMONDE - Een schattige brief van Morris, Tijn, Liv en Lize deed deze week de harten smelten van veel lezers van de MijnBD-pagina in het Brabants Dagblad. De vier vroegen in een brief aan burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel om een bankje voor hun opa en oma, omdat zij nergens kunnen zitten als de kinderen in de speeltuin spelen. 

Als ze bij hun opa en oma op bezoek gaan, spelen ze vaak in het speeltuintje op 't Hof in Gemonde. 'We houden van klimmen en klauteren en hebben uren plezier in de speeltuin. Zo spelen we vaak op de kabelbaan en houden we erg van schommelen. Maar er is een probleem: als wij daar heerlijk spelen, kunnen opa en oma nergens zitten. En dat is natuurlijk niet fijn!', schreven de vier jonge kinderen (met mogelijk wat hulp van hun ouders). 

Donderdag stond de brief in het Brabants Dagblad. 'Zou u ervoor kunnen zorgen dat er een bankje in de speeltuin geplaatst wordt? Zodat alle opa's en oma's in Gemonde voortaan lekker kunnen zitten? Dikke knuffel van ons viertjes!'

Volledig scherm
De brief van de vier kinderen in het Brabants Dagblad van donderdag 13 juli. © MijnBD

Glimlach

Net als veel andere lezers vond burgemeester Jan Pommer het een bijzonder lieve brief. 'Jullie vraag heeft niet alleen bij mij, maar bij veel lezers van de krant een glimlach op het gezicht getoverd', schrijft hij in een open brief op Facebook. Pommer klom meteen in de telefoon en kon hij vrijdag bekendmaken dat hij een bankje heeft gevonden. 

Het is een bankje dat door de kinderen zelf versierd kan worden met mozaïek. Samen met opa en oma probeert Pommer een afspraak te maken om het bankje te plaatsen, zodat Morris, Tijn, Liv en Lize er zelf ook bij kunnen zijn. 

Boxtel e.o.