Volledig scherm

Motie van wantrouwen tegen wethouder Loose van Sint-Michielsgestel om biebplan

SINT-MICHIELSGESTEL - De keus voor commerciële bibliotheek Karmac krijgt vooralsnog geen meerderheid in de Gestelse gemeenteraad. Het voorstel wordt ingetrokken en de twee organisaties die het bibliotheekwerk willen verzorgen, Karmac en de bibliotheek Den Bosch, krijgen de kans om opnieuw een offerte in te dienen. Dat is de uitkomst van een ruim vijf uur durende raadsvergadering. Wethouder Koos Loose kreeg een motie van wantrouwen van de oppositie, maar die haalde geen meerderheid.

De oppositiepartijen VVD, CDA, PvdA en Dorpsgoed hadden hun keus al wel gemaakt. Zij gaan liever in zee met de Bossche stadsbibliotheek dan met Karmac. Onzekerheid wat betreft de kosten, de grote inzet van vrijwilligers, het ontbreken van een jeugdcollectie in de vestigingen en weinig professionals in de te maken schoolbibliotheken zijn de voornaamste redenen daarvoor.

Zij vinden dat het voorstel van het college van B en W rammelt en maakten donderdagavond al met een amendement de keus voor de Bossche bieb. Rick Groetelaars (PPA) noemde het amendement van de oppositie boterzacht. En daarom konden de coalitiepartijen -hoewel ook zij twijfels hebben over de extra kosten voor Karmac- niet instemmen met het amendement van de oppositie om voor de Bossche bieb te kiezen. Dat amendement werd uiteindelijk niet eens meer in stemming genomen, omdat het hele voorstel voor de nieuwe bibliotheekorganisatie van tafel is geveegd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement