Volledig scherm
© Thinkstock

Muur pastorietuin Gestel ondanks gaten meer beschermd

SINT-MICHIELSGESTEL - Als nu iemand de muur rond de pastorietuin aan het Schildershof in Sint-Michielsgestel wil slopen kan dat zonder meer, het nieuwe bestemmingsplan biedt juist meer bescherming, ook aan de bomen in de tuin, zei een gemeentewoordvoerder maandag bij de Raad van State.
Hein Berkelmans en Geert de Wit uit Sint-Michielsgestel geloven er niks van en hopen dat de Raad van State toch een stokje steekt voor het bestemmingsplan De Pastorijtuin.

Dat plan maakt behalve een nieuwe multifunctionele accommodatie van de Protestantse kerkgemeente, de bouw van vier woningen in de voormalige pastorietuin mogelijk. Berkelmans, die panden in de Schildershof bezit, en voormalig raadslid De Wit zien de bouwplannen van ontwikkelaar Geert van de Brekel helemaal niet zitten. De in de tuin geplande woningen zouden met maximaal acht meter te hoog worden en er komen op verzoek van de toekomstige bewoners gaten in de tuinmuur. Bovendien zou er geen keiharde garantie zijn dat de nieuw te planten bomen in de tuin behouden zullen blijven. De uitspraak volgt binnenkort.

Boxtel e.o.