Volledig scherm

Natuurgroep en omwonenden tegen landgoed Theede in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Omwonenden en de Natuurgroep Gestel keerden zich donderdagavond tegen de komst van landgoed Theede nabij de Gagellaan in Sint-Michielsgestel. "Wat de wethouder zegt is kletskoek”, zegt Martien van Collenburg, een van de omwonenden van het nog te realiseren landgoed.

Samen met buurman Anthonie Zoomers sprak hij de gemeenteraad toe over de komst van landgoed Theede. De heren stellen dat 2,7 hectare grond op twee manieren wordt ingezet, en dat kan niet. "Oneigenlijk gebruik”, meende Wobke Wijngaert van de Natuurgoep Gestel tijdens de vergadering.

Het initiatief landgoed Theede riep vraagtekens op bij de politieke partijen. Over twee weken, donderdag 17 december wordt verder gediscussieerd over het bestemmingsplan buitengebied waar landgoed Theede ook onder valt.

  1. Kermis en Spiegeltent gaan in Gestel hand in hand

    Kermis en Spiegeltent gaan in Gestel hand in hand

    SINT-MICHIELSGESTEL - Met de vertrouwde attracties op het Petrus Dondersplein en met een rijkgevuld nevenprogramma in de Spiegeltent wacht het dorp Sint-Michielsgestel komend weekeinde weer aantrekkelijke Gèsselse Kermisfeesten. De vitaliteit van de traditionele kermis kreeg vorm dankzij ideeën van Noot de Kort en met hulp van de Gestelse Pomp een enorme impuls met een ludieke, informatieve, maar vooral onderhoudende invulling in de Spiegeltent.

Boxtel e.o.