Volledig scherm
Aanzicht van het nieuwe Albert Heijn blok vanaf het Petrus Dondersplein. © Van Wanrooij

Nieuw ontwerp voor Albert Heijn Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Projectontwikkelaar Van Wanrooij uit Geffen heeft een totaal nieuw ontwerp laten maken voor de nieuwbouw van het Gestelse AH-blok op het Petrus Dondersplein.

Na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst tussen Van Wanrooij, BrabantWonen, Ahold en de gemeente Sint-Michielsgestel is nu alles gericht op het uitwerken van de eerste gemaakte plannen. "Ons ontwerp is door de gemeente uitgekozen, nu gaan we het verder uitwerken en waarschijnlijk kunnen we in oktober een bouwvergunning aanvragen", zegt directeur Clemie van Wanrooij.

Voor het ontwerp heeft Van Wanrooij architectenbureau Geesink Weusten uit Arnhem in de arm genomen. In de eerste fase wordt nieuwbouw neergezet voor de Albert Heijn met daarboven 22 huurappartementen voor BrabantWonen. In de tussentijd blijft de Albert Heijn gewoon open op de huidige locatie. Na verhuizing naar de nieuwbouw gaat de oude AH plat en wordt hier het tweede deel van het AH-blok gebouwd: 1.000 vierkante meters aan winkelruimte, 18 koopappartementen en drie huurwoningen voor BrabantWonen.

Meer wetenswaardigheden over nieuwbouw in het centrum van Gestel woensdag in het Brabants Dagblad, editie Meierij

Centrumplan Sint-Michielsgestel.

Boxtel e.o.