Volledig scherm
Rotonde bij de Beusingsedijk bij Den Dungen. © Communicatie Sint-Michielsgestel

Omgeving N279 blijft tegen aanpak

DEN DUNGEN - Vanaf komende maandag wordt gewerkt aan de rotonde bij de Beusingsedijk in Den Dungen. Het maken van deze nieuwe toegang naar bedrijvenpark De Brand duurt ongeveer zes weken.

Het autoverkeer wordt omgeleid, maar fietsers en landbouwverkeer kunnen nog wel de Beusingsedijk op. Het verkeer dat vanuit industrieterrein De Brand naar Veghel moet of omgekeerd, zal straks via deze rotonde rijden. De aansluiting die er nu al is bij De Brand, wordt ook ongelijkvloers gemaakt. Daardoor zou een betere doorstroming op de N279 komen.

Het werk daaraan begint zodra de rotonde klaar is. Die werkzaamheden duren ongeveer negen maanden. Verkeer van en naar De Brand wordt dan tijdelijk omgeleid via de nieuwe aansluiting Beusingsedijk.

Overlast
Enkele omwonenden en de buurtvereniging Poeldonk hebben grote moeite met deze aanpassingen. Zij vrezen meer overlast van verkeer en meer geluidsoverlast, omdat onder meer de al aangelegde geluidswallen niet gunstig zouden liggen. Ook hebben zij grote moeite met de manier waarop de procedure is gevolgd. Buurtvereniging De Poeldonk gaat in beroep.

Boxtel e.o.