Volledig scherm
Evelien Goossens, Lieke Smolders en producent Huib de Ridder bespreken de toneelproductie. © Willem Geurts

Onderling Kunstgenot uit Sint-Michielsgestel pakt groots uit voor 100ste verjaardag

SINT-MICHIELSGESTEL – Toneelvereniging Onderling Kunstgenot gaat haar 100-jarig jubileum groots vieren: met een mega-toneelstuk op het hoofdveld van voetbalvereniging RKVV St. Michielsgestel.

De toneelvereniging viert haar 100-jarig bestaan over twee jaar. ,,Het wordt een spektakel met zang, dans en natuurlijk toneel, dat iedereen zal aanspreken”, verklapt Evelien Goossens, voorzitter van de jubileumcommissie. Het stuk wordt gespeeld van 20 tot 24 juni 2018.

Groots
De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Het stuk, geschreven door Gestelaar Faas Sengers, is in concept al gereed. Volgens de leden van de jubileumcommissie pakt de productie grootser uit dan het jubileumstuk van nu 23 jaar geleden, genaamd ‘De poppetjes dansen’. Dat stuk staat nog in het geheugen gegrift van veel Gestelaren.

Goossens verwacht dat er ook spelers van buiten de vereniging nodig zijn om over een volledige bezetting te beschikken. Medio komend jaar starten de repetities. Eerst verzorgt O.K. als opstap naar het jubileumjaar nog een straattheaterhappening voor de Gestelse bevolking.

Volledig scherm
© Onderling Kunstgenot

Boxtel e.o.