Volledig scherm
© Albert Heijn

Ondernemer Gestel plaatst petitie op internet over centrumplan

SINT-MICHIELSGESTEL - Ondernemers uit het centrum van Sint-Michielsgestel willen dat bezwaarmakers, gemeente en projectontwikkelaars snel overeenstemming bereiken over de bouw van het Albert Heijnblok op het Gestelse Petrus Dondersplein. Die hoop spreekt boekhandelaar Piet van Esch uit in een petitie op internet.

Binnen een kleine drie uur is een petitie met deze strekking woensdagavond binnen vier uur door een kleine driehonderd inwoners van Sint-Michielsgestel ondertekend. Van Esch besloot tot het plaatsen van de petitie onder de noemer 'Noodkreet inwoners Sint-Michielsgestel' nadat er bij de gemeente opnieuw bezwaren waren ingediend tegen bouwen in het centrum van het dorp. Ditmaal tegen de zogeheten omgevingsvergunning voor het Albert Heijnblok, de eerste nieuwbouwfase die in maart 2016 zou beginnen.

"Het bestemmingsplan voor het centrum is halverwege 2012 onherroepelijk geworden. Sindsdien kijken de mensen uit naar realisatie van de plannen. En hoewel niemand dat echt verwachtte, zijn er toch weer twee bezwaarmakers. Verder uitstel is schadelijk en onverantwoord voor de ondernemers Je kunt stellen dat dat ons in de problemen brengt", verklaart Van Esch.

Boxtel e.o.