Volledig scherm
V.l.n.r. Bart Beukenkamp van Pleinplan, locatiemanager Bas Heidema en wethouder Koos Loose. © Fiona Waddell

Openluchtzwembad in Sint-Michielsgestel weer geopend

SINT-MICHIELSGESTEL – Wethouder Koos Loose heeft zondag het openluchtzwembad in Sint-Michielsgestel geopend. De meeste bezoekers stonden met hun kleding aan op de kant te kijken, maar een paar bikkels doken toch het water in.

Ook Hans van der Aa heeft met een luchttemperatuur van 14 graden wat baantjes gezwommen. “Ik zwem hier minimaal vier keer per week één of twee kilometer. Het water is lekker, maar als je eruit komt, is het wel erg koud”, vertelt Van der Aa.

Sociale ontmoetingsplek
Zwembad Zegenwerp bestaat dit jaar 55 jaar en heeft in die jaren heel wat veranderingen meegemaakt. Zo was het buitenbad in de beginperiode nog niet verwarmd, de ketel staat er pas eenendertig jaar, en sinds 2005 wordt het zwembad geëxploiteerd door Optisport in plaats van door de gemeente.

Locatiemanager Bas Heidema is sinds 2012 actief bezig om van het zwembad een sociale ontmoetingsplek te maken. “We hebben dit jaar nieuwe speeltoestellen op het zwembad gezet, er is al enkele jaren een bootcamp en ik wil hier volgend jaar volleybalcompetities gaan houden. Je moet deze ruimte gewoon optimaal gebruiken”, aldus Heidema.

Volledig scherm
De nieuwe speeltoestellen werden meteen uitgeprobeerd. © Fiona Waddell
Volledig scherm
Hans van der Aa dook op de eerste dag van het zwemseizoen het water in, hij had het bad bijna voor zichzelf. © Fiona Waddell