Volledig scherm
© ThinkStock

Ophef dorpen gemeente Sint-Michielsgestel door ontbreken busverbindingen

SINT-MICHIELSGESTEL - De nieuwe routes van buslijn 156 en 159 zorgen voor steeds meer ophef in steeds meer dorpen in de gemeente Sint-Michielsgestel. Politieke partijen roepen om extra verbindingen, zoals een buurtbus, maar de vraag blijft of de provincie en Arriva mee willen werken.

Inwoners van Berlicum die naar Sint-Michielsgestel willen - of omgekeerd - zijn momenteel met de bus meer dan een uur onderweg omdat ze alleen in het andere dorp kunnen komen door over te stappen in of Den Bosch of Veghel. Inwoners van Gestel en Den Dungen kunnen sinds 1 januari alleen nog maar met een gigantische omweg via Den Bosch of Schijndel naar het andere dorp. Althans met de bus.

Om het probleem tussen Sint-Michielsgestel en Berlicum te tackelen wil de PvdA Gestel dat er een directe busverbinding tussen de twee dorpen komt komt. "Eventueel een buurtbus”, meent fractievoorzitter Jan Pieter Vermeulen. Hij vraagt het Gestelse college in een brief of de gemeente aan de provincie een koppeling van buslijnen 158 en 156 bij de Dungense brug heeft voorgesteld, zoals eerder beloofd.

Ziet het college af van die overstapmogelijkheid, dan moet er op z’n minst een buurtbusverbinding komen tussen Berlicum, Den Dungen en Gestel, stelt Vermeulen. Ook daar wil de Gestelse verkeerswethouder Alexander van den Dungen op inhaken. Onduidelijk is of het college ook wil pleiten voor een buurtbus die Berlicum aandoet.

Boxtel e.o.