Volledig scherm
© Optimisd

Opheffen Optimisd kost gemeenten een dikke twee ton

SINT-MICHIELSGESTEL - De ontmanteling van de sociale dienst Optimisd gaat de aangesloten gemeenten Schijndel, Sint- Michielsgestel en Veghel samen naar verwachting 200.000 tot 250.000 euro kosten.

In verband met de vorming van de nieuwe gemeente Meierijstad hebben Veghel en Schijndel besloten met Sint-Oedenrode, de derde partner in Meierijstad, per 1 januari een nieuwe sociale dienst te vormen De gemeente Sint-Michielsgestel sluit op diezelfde datum aan bij de sociale dienst Boxtel- Haaren.

Extra manschappen
Voor de Gestelse wethouder Ed Mathijssen, tevens algemeen bestuurslid van Optimisd, is het inmiddels duidelijk dat het inhuren van extra manschappen om Optimisd tot eind dit jaar als bedrijf overeind te houden de grootste kostenpost is. „Personeelsleden die voor een andere baan hebben gekozen en eerder weggaan, moeten worden vervangen door tijdelijke krachten.” Een snelle berekening leert hem dat dit de deelnemende gemeenten tussen de 200.000 en 250.000 euro zal gaan kosten.

De feitelijke opheffing van Optimisd kost, zo verwacht Mathijssen, niet al te veel. „Het personeel gaat naar de verschillende gemeenten dat kost verder geen extra geld. Misschien dat we nog te maken krijgen met de huur van het pand in Veghel, maar dat is nog niet duidelijk”

Boxtel e.o.