Volledig scherm
Het plan voor de Driezeeg © de Moerkoal

Plein in Middelrode krijgt na 50 jaar een metamorfose

MIDDELRODE - Het plein tussen de Moerkoal, de kerk en de Driezeeg in Middelrode krijgt een metamorfose. De gemeenteraad heeft donderdagavond een bijdrage van 200.000 euro toegezegd voor de herinrichting.

De Driezeeg in Middelrode veranderen van een rommelige parkeerplaats naar een gezellig plein. Met dat idee startte Wim Geukemeijer, voorzitter van dorpshuis de Moerkoal, een jaar geleden samen met anderen een bewonersinitiatief. Na vijftig jaar kon het plein volgens de initiatiefnemer wel een facelift gebruiken.

Op zijn ideeën werd in het dorp al enthousiast gereageerd. De parochie, de Moerkoal en café De Driezeeg stelden samen een bijdrage van 100.000 euro beschikbaar. Voor de resterende 200.000 euro klopte Geukemeijer aan bij de gemeente. Nu dat bedrag door de raad is toegezegd, kan de herinrichting definitief doorgaan.

Impuls
De herinrichting van het plein, dat al tientallen jaren onveranderd is, moet de leefbaarheid van Middelrode een impuls geven. De verkeersveiligheid wordt aangepakt, er komt meer ruimte voor de weekmarkt en betere stalling voor fietsen. Ook komen er meer parkeerplaatsen voor auto's.

Het streven is om in het voorjaar van 2018 met de werkzaamheden te beginnen. 

  1. Team DonderSchoon wint ook tweede editie van de Gestelse quiz

    Team DonderSchoon wint ook tweede editie van de Gestelse quiz

    SINT-MICHIELSGESTEL – Weer ging team DonderSchoon met de winst aan de haal bij de tweede editie van de onlangs gehouden Gestelse Quiz. Zaterdagavond liep bij de prijsuitreiking de spanning in de feesttent op het Petrus Dondersplein hoog op. Bij de aankondiging van De Boomstempkes als derdeprijswinnaar en het noemen van De Pleinse Boys als tweede barstten de veertien van achttien quizzers van DonderSchoon uit in luid gejuich. ,,Wij hadden vooraf een plekje bij de eerste tien in gedacht”, vertelt een zeer tevreden Stance Donders ruim na afloop.

Boxtel e.o.