Volledig scherm

PvdA wil spoorlijn van Eindhoven naar Nijmegen door Meierijstad

SCHIJNDEL/VEGHEL/SINT-OEDENRODE - Een spoorlijn van Eindhoven naar Nijmegen met een treinstation in Meierijstad. Met dat idee komt PvdA Meierijstad op de proppen in haar verkiezingsprogramma.

De provincie Noord-Brabant en de Nederlandse Spoorwegen staan niet meteen te juichen voor het plan, blijkt uit hun reacties.

Duits Lijntje
De PvdA ziet weinig heil in het in ere herstellen van het Duits Lijntje vanaf Boxtel richting Veghel. Liever wil deze partij laten onderzoeken of een spoorlijn voor zowel passagiers als goederen vanaf Eindhoven naar Nijmegen haalbaar is. ,,Waar mogelijk parallel aan de A50, via Veghel, Uden en Oss naar Nijmegen.” Eerder is onderzocht of het mogelijk is om het Duits Lijntje nieuw leven in te blazen, maar dat bleek niet haalbaar.

Luchtkasteel
Een telefoontje naar de Nederlandse Spoorwegen leert dat een spoorlijn tussen Eindhoven en Nijmegen vooralsnog een luchtkasteel lijkt. ,,Het ministerie en de NS zien op dit moment geen aanleiding om aan te dringen op een dergelijke verbinding”, laat een woordvoerster van de NS weten.

En ook bij de provincie gaan nog weinig juichkreten op voor dit plan. ‘Twee jaar terug bleek al dat er onvoldoende animo is bij vervoerders en bedrijven om het Duits Lijntje weer in gebruik te nemen’, reageert de provincie.

Meer over de verkiezingen in Meierijstad volgt in het Brabants Dagblad, edities Meierij en Veghel-Uden, van woensdag 12 oktober 2016.

Boxtel e.o.