Volledig scherm
© Ellie van Meurs

'Raar weer' tijdens jaarlijkse braderie Maaskantje

MAASKANTJE - Het is zondagmiddag gezellig druk in het Maaskantje tijdens de jaarlijkse braderie. Er valt voor jong en oud wat te beleven: springkussen en schminken voor de kinderen, muzikale optredens, gezellige terrasjes, demonstraties van oude ambachten, maar vooral heel veel marktkraampjes.

Er worden de meest uiteenlopende zaken verkocht: van tandenborstels tot tuinmachines, vaatwastabletten, sieraden, tweedehands kleding en speelgoed, hamburgers en loempia’s. In een aantal kraampjes verkopen kinderen hun oude speelgoed. Zo ook de Dungense familie Gao. Sevilla, Sam en Jessica hadden thuis, samen met hun moeder, het speelgoed en de kinderkleding uitgezocht. Het ligt zondagmiddag allemaal uitgestald in hun kraampje. “Ze zijn te groot geworden voor de kleertjes en ook te groot voor het speelgoed”, zegt moeder. Sam vertelt dat ze al een trui en een telefoonhoesje hebben verkocht. Het is een beginnetje, maar ze hebben nog veel spullen over.

Ondertussen raken de terrasjes aardig vol. “Raar weer”, zegt een van de bezoekers. Hij bestelt een pilsje en kijkt bezorgd naar de donkere lucht. “Ik weet niet of we het droog houden. Laten we het er beste maar van hopen.”

Volledig scherm
© Ellie van Meurs

Boxtel e.o.