Volledig scherm
Het plan bestaat uit een supermarkt en meerdere appartementen. © Van Aken Architecten

Schetsen voor realisatie EMTÉ Sint-Michielsgestel liggen klaar

Sint-Michielsgestel - Elf jaar geduld moest projectontwikkelaar Johan van de Ven van Concept.nl uit Eindhoven hebben, maar er gaat eindelijk wat gebeuren op het Gestelse Petrus Dondersplein. Terwijl op het plein zelf binnekort de nieuwbouw start van de Albert Heijn, heeft Concept.nl het eerste van haar drie bouwblokken klaar.

De plannen betreffen de nieuwe supermarkt EmTe plus de koop- en huurappartementen die daarboven komen. „De eerste schetsen van de EMTÉ appartementen appelleerden bij mij aan een bepaald gevoel. Het ontwerp voelde goed. En bij het verder uitwerken is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Het ontwerp begint te leven.” Johan van de Ven van concept-nl projectontwikkeling bv uit Eindhoven is content.

De bouwblokken die hij ontwikkelt op het Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel vervangen de huidige EMTÉ, bibliotheek De Brent hof en creëren ook nog een hoekje winkels naast het al bestaande Witte Huys. Robuust ogende bebouwing aan de rand van de Dommel met vanuit veel appartementen zelfs uitzicht op het riviertje.

Volledig scherm
Schetsen van het blok waar de EMTÉ moet komen. © Van Aken Architecten

Boxtel e.o.