Volledig scherm
Henk van der Aa © Roy Lazet

Schrijver van dorpslied Den Dungen is overleden

DEN DUNGEN - Ambassadeur van het Brabantse dialect. En in het bijzonder van het dialect van Den Dungen. Zo stond Henk van der Aa, ook wel bekend als Henri de Booi, bekend. De Dungenaar, die in april van dit jaar nog koninklijk werd onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, is afgelopen vrijdag overleden. Hij werd 82 jaar.

Henk van der Aa schreef talloze gedichten, verhalen en liedjes. Zo is hij ook verantwoordelijk voor het dorpslied van Den Dungen, Tussen de brug en de meule. In 1998 ontving hij met zijn verhaal Mies de Dialectpenning van het Brabantse Dialectenfestival. En twintig jaar lang was Van der Aa presentator van het Dungense programma De Moestuin, begonnen als zijn idee om oude en nieuwe bewoners van het dorp samen te brengen.

Maar de meeste Dungenaren kennen Henk van der Aa misschien nog wel van zijn column in het parochieblad De Ware Jacob, de laatste jaren Houvaast getiteld. De eucharistieviering voor Henk van der Aa heeft plaats op woensdag 23 november, om 10.30 uur in de Heilige Jacobus de Meerdere kerk in Den Dungen.

Boxtel e.o.