Volledig scherm
Een volleybalclub. © Patrick van Gemert

Seniorenvereniging hoopt op effect nieuw subsidiebeleid gemeente Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - De gemeenteraad van Sint-Michielsgestel vergadert donderdagavond over het nieuwe subsidiebeleid. Daar is het afgelopen jaar met verenigingen over overlegd. Als de raad akkoord gaat, verandert er veel voor de 83 verenigingen in de gemeente Sint-Michielsgestel. 

Niet het aantal jeugdleden of het aantal inwoners van het dorp, maar de aard van de activiteiten en de maatschappelijke impact bepaalt dan voortaan hoeveel subsidie een club krijgt. Een vereniging die een evenement organiseert of bijdraagt aan de gezondheid van de inwoners bijvoorbeeld, krijgt dan voortaan een vast bedrag én een variabel bedrag dat wel afhankelijk is van het aantal bereikte mensen. Ook energie besparen wordt voortaan beloond. Verenigingen met een eigen accommodatie (in eigendom of gehuurd van de gemeente) krijgen de kans om uiterlijk 1 januari 2020 plannen in te dienen voor energiebesparende maatregelen. Zij kunnen daar dan (deels) een subsidie voor krijgen.

55+ Sportief 

Bij seniorensportvereniging 55+ Sportief in Sint-Michielsgestel loopt het aantal sporters flink terug. De club hoopt garen te spinnen bij het nieuwe subsidiebeleid van de gemeente. In het nieuwe subsidiebeleid geeft de gemeente verenigingen een extra duwtje in de rug om hun maatschappelijke inbreng te vergroten. Wethouder Koos Loose: ,,Vanuit de gemeente is er behoefte om in gesprek te komen met de verenigingen. Zo kunnen we samen kijken wat er aan gemeenschappelijks is om op te pakken. Verenigingen vragen ons om te helpen om ook oudere leden te werven.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Boxtel e.o.