Volledig scherm
De ondertekening van de overeenkomst tussen milieuvereniging Het Groene Hart en de gemeente Sint-Michielsgestel. v.l.n.r gemeentesecretaris Dagmar van Deurzen, Helmus Boons en Adriaan van Abeelen van Het Groene Hart en de Gestelse burgemeester Jan Pommer. © Gemeente Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel en Het Groene Hart nu aan tafel

SINT-MCHIELSGESTEL - Milieuvereniging Het Groene Hart en de gemeente Sint- Michielsgestel stonden jarenlang tegenover elkaar, en vaak voor de rechter. Vanaf nu trekken ze samen op bij het beoordelen van nieuwbouwplannen.

Met enig feestelijk vertoon is dinsdag een eerste overeenkomst tussen gemeente en Het Groene Hart ondertekend. In dit geval over de langzaam verkeersbrug die het Petrus Dondersplein rechtstreeks zal verbinden met het gemeentehuis. "Een stap vooruit”, vinden beide partijen. Volgens Jan Jaap van Hoeckel van Het Groene Hart ‘een bijzondere samenwerking’, enig in zijn soort. ​

Samenwerken
Van belang bij de tot nu toe gemaakte afspraken is het onderlinge vertrouwen en dat lijkt nadrukkelijk aanwezig. Zo heeft het bestuur van milieuvereniging Het Groene Hart haar bezwaar bij de rechtbank tegen de langzaam verkeersbrug over De Dommel al op voorhand ingetrokken. Het Groene Hart is nu aan zet om te komen met een conceptovereenkomst voor verdere samenwerking. Van Hoeckel heeft goede hoop. "Als dit rondkomt dan kunnen we met de gemeente echt samenwerken.

Villablok
​De overeenkomst die de verdere samenwerking moet bezegelen geldt voor alle gemeentelijke plannen die nog ontwikkeld moeten worden. Plannen als het Villablok en Torenblok in het centrum van Gestel. Maar ook bijvoorbeeld voor de watertuinen, een nieuw project in Gestel voor de aanleg van retentievijvers.

Boxtel e.o.