Volledig scherm
Op de trampoline spring je hoger dan normaal. © Peter de Bruijn

Sint-Michielsgestel maakt kennis met bossabal

SINT-MICHIELSGESTEL – Tientallen sportievelingen hebben vrijdag in Sint-Michielsgestel kennis kunnen maken met de nieuwe sport bossabal. Het balspel – afkomstig uit Brazilië - is een combinatie van volleybal, voetbal en turnen. Het grijsrode luchtkussen van 22 bij 14 meter met trampolines en volleybalnet werd opgeblazen bij zwembad De Zegenwerp.

,,Supercool om te doen”, zegt Maike Smits uit Sint-Michielsgestel, nadat ze van het luchtkussen is geklauterd. ,,De coördinatie bij het springen op de trampoline is lastig. Het enige vervelende is dat het luchtkussen erg heet is voor je voeten in die brandende zon. Ik heb sokken geleend. Dat voelde een stuk beter. Ik vind dit echt een sport. Als darten een sport is, is bossabal dat zeker.”

‘Heel simpel’
Remco van Manen geeft de mensen naast het zwembad instructies. ,,We gaan eerst drie keer op de trampoline springen. Daarna sla je de bal over het net. Heel simpel eigenlijk.” Remco is lid van het Nederlands team dat Europees- en wereldkampioen is.

Remco: ,,Tijdens de Spelen in Rio was er ook een bossabaltoernooi. Het speelveld lag naast het beachvolleybalstadion op het strand van de Copacabana. Nederland heeft dat toernooi gewonnen.”

In ons land zijn bossabalclubs in Utrecht, Almere, Schiedam, Groningen en Assen. ,,Met drie teams uit België spelen we een competitie”, aldus Van Manen.

Volledig scherm
Het team 'Jumping Friends' wilde bossabal wil eens uitproberen. © Peter de Bruijn

Boxtel e.o.