Volledig scherm
Vriendengroep 'Gestelraren' is intensief bezig met de vragen van de Gestelse Quiz. © Willem Geurts

Sint-Michielsgestel sluit De Gestelse Quiz in haar armen

SINT-MICHIELSGESTEL – De Gestelse Quiz zorgde er afgelopen zaterdag voor dat tal van huiskamers veranderden in een soort crisiscentrum. Verdeeld over 52 ploegen deden liefst 623 Gestelaren mee aan de eerste Gestelse Quiz in deze vorm. Een happening die van alle kanten intensief werd meebeleefd.

Met een boekwerk van 47 pagina’s aan vragen togen de teams aan het werk. Vaak binnenshuis, gewapend met laptop of tablet, soms ook buiten voor een opdracht in de donkere avond. Hersenpijnigers zaten ertussen, zoals de woorden ‘Kampioenen Gehard, die uiteindelijk de straatnaam ‘Dominee Hagenpark’ bevatte. Of een Formule 1-parcours dat diende te worden gelocaliseerd.

Her en der gonsde het van bedrijvigheid, samenwerking en vooral ook van plezier. Toen Mark Hueber van de Boomstempkes om 23.15 uur bij De Zwaantjes als eerste de antwoorden inleverde reageerde hij met: ,,Fantastisch zo’n avond, al heb ik nu barstende koppijn van het zoeken. Dit moet ieder jaar terugkomen!” Nadien herhaalden anderen deze mening al zeker even enthousiast. ,,Gestel heeft wat, en dit moeten we niet meer loslaten!” zei er een.

De organiserende Sjarrels en Petrus Winterplein beseften al te goed wat teweeg is gebracht. Een vervolg lijkt dan ook vanzelfsprekend.

Volledig scherm
De Meute huisde voor de Gestelse Quiz bij kindcentrum Pompidom. © Willem Geurts

Boxtel e.o.