Volledig scherm
Op zijn witte schimmel ging Sinterklaas naar de Litersborg. © John Luteijs

Sinterklaas verwelkomd in Den Dungen

DEN DUNGEN - Ondanks de harde wind hebben veel kinderen en hun ouders zondag in Den Dungen Sinterklaas verwelkomd. Dat gebeurde bij de Dungense Brug.

Van tevoren warmden de zwarte pieten de stemming op door met speedboten over het water van de Zuidwillemsvaart te racen. Het was de bedoeling dat de sint door de opgehaalde brug zou varen, maar door de harde wind kon de boot niet naar de aanlegsteiger varen, aan de andere kant van de brug. Het schip van de sint met zijn gevolg moest naar de kant. Daar was snel een loopbrug gelegd, zodat het gezelschap aan wal kon komen.

Daarna ging Sinterklaas op zijn witte schimmel alsnog naar de andere kant van de brug. Hier werd hij welkom geheten door wethouder Alexander van der Dungen. Vervolgens is Sinterklaas met zijn zwarte pieten, op zijn paard, naar Litserborg gegaan. Hij werd op zijn tocht vergezeld door harmonie Wilhelmina en het Sint-Catharina Gilde.

Litserborg
Sinterklaas wist de harde wind verder goed te trotseren. Bij Litserborg ging hij mét zijn paard de feestzaal in. Nadat het paard even later weer buiten was, ging iedereen naar binnen en werd het welkom voortgezet. Daar mochten de kinderen tot en met groep vijf Sinterklaas persoonlijk een hand geven.

Volledig scherm
Sinterklaas en zijn pieten hadden bij de intocht last van de harde wind. © John Luteijs

Boxtel e.o.