Volledig scherm
Fietsbrug over de Zuid Willemsvaart bij de N279, ter hoogte van de Runweg in Berlicum. © Van Assendelft Fotografie

Snelle fietsroute door Oude Aadal tussen Berlicum en Den Dungen

BERLICUM/DEN DUNGEN - Fietsers vanuit Berlicum kunnen binnenkort snel naar Den Dungen en omgekeerd. De fietsroute over de fietsbrug over de Zuid Willemsvaart bij de Runweg (ter hoogte van de N279) wordt doorgetrokken, waardoor er een verbinding komt tussen de Runweg en de Beemdweg. 

Het fietspad loopt door het Oude Aadal. De gemeente en waterschap Aa en Maas werken samen aan de herinrichting, op initiatief van stichting Oude Aadal. Aan de Dungense kant komt de oorspronkelijke kronkelende loop terug. Ook worden de historische moerasgebieden (zogenaamde kwebben) aan de dijk teruggebracht. 

Daarnaast wordt een struinpad door het Oude Aadal aangelegd en worden de eerste bermen ingezaaid met bloemen. Het Oude Aadal moet een verbindingszone worden voor waterminnende dier- en plantensoorten.

Dynamisch Beekdal
Binnen het project Dynamisch Beekdal, dat het hele gebied tussen Den Bosch en kasteel Heeswijk beslaat, was in eerste instantie geen aandacht voor het Oude Aadal aan de Dungense zijde van het kanaal. Een aantal inwoners heeft de stichting Oude Aadal opgericht en aandacht gevraagd om ook in dit gebied het landschap en de cultuurhistorie terug te brengen.

De werkzaamheden starten op maandag 13 november en zullen ongeveer zes weken in beslag nemen. 

Volledig scherm
Het Dynamisch Beekdal is een drassig gebied waar vogels van profiteren. © Rianneke Mees
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement