Volledig scherm
© SXC

Sociale woningbouw in Den Dungen pas in 2019 weer op gang

DEN DUNGEN - Pas in de loop van 2019 worden er weer sociale (huur)woningen gebouwd in de nieuwe wijk Jacobskamp in Den Dungen. De bouw voor de vrije sector krijgt voorrang. Tot ongenoegen van een aantal partijen.

In plaats van een stuk of tien sociale huurwoningen komen er acht woningen in de vrije sector in Jacobskamp. De gemeenteraad van Sint-Michielsgestel heeft daar mee ingestemd. Een keuze waar Jan Pieter Vermeulen van de PvdA ronduit boos over was. „Zijn wij dan een gemeente alleen voor de rijken? Niet de wensen van de markt, maar de noden van de inwoners moeten het handelen van het college van B. en W. bepalen,” stelde hij tijdens de gemeenteraadsvergadering donderdagavond.

Vermeulen kreeg bijval van onder meer Frans den Otter van de Gestelse Coalitie en ook VVD’er Bart van Hulsbeek vroeg aandacht voor de sociale huurwoningen. Maar uiteindelijk stemde alleen de PvdA tegen het voorstel om de grond voor de vrije sector te bestemmen.

Wethouder Koos Loose garandeerde dat er uiteindelijk evenveel sociale huurwoningen zullen komen als gepland. Maar hij gaf ook aan dat die pas in de loop van 2019 gebouwd zullen worden. Het gaat in totaal om zeventig woningen in de sociale sector tot 2025.

Boxtel e.o.