Volledig scherm
© Marc Brink

Speciale presentatie van politie in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Ruim 150 belangstellenden kwamen zaterdag af op een speciale presentatie die de politie verzorgde op het Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel. ''Een mooi resultaat. Ook dankzij goede gesprekken die wij konden voeren'', zegt Bas Goedejohan, operationeel expert wijkzorg Sint-Michielsgestel.

Goedejohan geeft leiding aan vier wijkagenten die sinds kort in Gestel aan de slag zijn gegaan. Ook neemt hij deel aan allerlei overleggen met onder meer de gemeente. De aanpak hoort bij een proef die is gestart in Gestel en mogelijk landelijk in andere gemeenten wordt ingevoerd. Het politieloket in het Gestelse gemeenschapshuis De Huif is gesloten. Aangifte doen kan door een agent (thuis) te laten komen.

Belangstellenden konden de hele zaterdag terecht in een speciale truck om daarover te worden geïnformeerd. Ook konden zij een enquête invullen. Volgens Bas Goedejohan blijkt daaruit dat er veel animo is om de politie te helpen met informatie over verdachte situaties. ''We proberen dit jaar nog een buurt informatienetwerk in Gestel van de grond te krijgen.''

Boxtel e.o.