Volledig scherm
Protestantse kerk in Sint-Michielsgestel. Links een klein gedeelte van de pastorie.

‘Stop illegale bouw in de Pastorijtuin Sint-Michielsgestel’

SINT-MICHIELSGESTEL- De Raad van State haalde deze zomer een streep door het wijzigingsbesluit bestemmingsplan Pastorijtuin in Sint-Michielsgestel, omdat onduidelijk was opgeschreven hoeveel bouwlagen er mochten komen; één met kap of twee met plat dak kon allebei.

De gemeente Sint- Michielsgestel heeft aangekondigd de wijziging die de Raad van State voorstelt door te voeren. Maar daar neemt bezwaarmaker Gerrit de Wit geen genoegen mee. Volgens hem is de bouw van de vier woningen nog altijd illegaal, omdat het tuingrond is in plaats van bouwgrond.

Projectontwikkelaar Built by Brekel bouwt vier woningen in de tuin van de pastorie aan de Schijndelseweg. De plannen dateren al van 2010. Verzet is er ook al een paar jaar, onder anderen van De Wit, de man van dominee Marieke den Hartog.

De Raad van State heeft erop gewezen dat er inderdaad een groenplan moet komen. In januari 2015 zijn monumentale bomen gekapt, daags voordat een nieuwe bomenlijst met beschermde bomen werd gepubliceerd. Gemeente en Built by Brekel hebben toegezegd een nieuw groenplan te maken.

Boxtel e.o.