Volledig scherm
De kersverse landskampioenen zaalvoetbal (onder 13) van ZVS / Rijschool Gestel tonen de schaal aan het publiek. © W Geurts

Talentvolle jeugdige zaalvoetballers uit Sint-Michielsgestel zijn nationaal kampioen

SINT-MICHIELSGESTEL - Met een zenuwslopende penaltyserie aan het eind van een zinderende finale, behaalden de jonge zaalvoetballers van ZVS/Rijschool Gestel zondagmiddag het Nederlands Kampioenschap voor zaalvoetballers onder de dertien.

In Amsterdam bleek het talentvolle team te sterk voor alle tegenstanders uit Amsterdam, Wijchen en Venray. In de ploeg van ZVS spelen talentjes uit Sint-Michielsgestel, FC Den Bosch, Vitesse en PSV. ZVS plaatste zich voor het KNVB-titeltoernooi via het kampioenschap in Regio Zuid.

,,In de competitieronde op zondag wonnen we drie keer achter elkaar", vertelt de 12-jarige Mees Laros. De cijfers spraken klare taal: 4-0, 7-0 en 9-3. De tegenstand in de finale, tegen de Amsterdamse Leslie Boys was groter dan verwacht. ,,Tegen hen wonnen we onze eerste wedstrijd royaal", aldus Laros, ,,maar het werd heel erg spannend na een 1-0 voorsprong en 1-2 achterstand. Pas in de laatste drie seconden maakten wij gelijk." Met de enerverende penaltyreeks als winnend sluitstuk. De kampioensschaal en de medailles konden mee naar Sint-Michielsgestel.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement