Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Taxichauffeur staat binnenkort terecht voor dood Niels Pijnenburg uit Den Dungen

DEN BOSCH - Een 58-jarige Bossche taxichauffeur staat op vrijdag 11 november terecht voor een incident waarbij in mei 2014 Niels Pijnenburg (27) uit Den Dungen overleed. De Dungenaar overleed nadat hij op de N617 bij Sint-Michielsgestel uit de rijdende taxi van de Bosschenaar zou zijn gestapt.

„Ik verwacht er helemaal niks van. Mijn vertrouwen in de rechtspraak is nul. Maar we vinden het wel belangrijk om antwoorden te krijgen op vragen die wij hebben”, zegt de moeder van Niels Pijnenburg.

Rijdende taxi
Haar zoon had na een avondje stappen met vrienden alleen de taxi genomen om vanuit Den Bosch naar huis te gaan. Volgens de chauffeur was de man onderweg uit de rijdende taxi gestapt op de N617 tussen Den Bosch en Sint-Michielsgestel. Dat zou volgens de politie ook zijn gebleken uit technisch onderzoek.

Onvoldoende aanwijzingen
Aanvankelijk werd de taxichauffeur aangehouden als verdachte, maar de zaak werd later geseponeerd door het Openbaar Ministerie omdat er onvoldoende aanwijzingen waren om vervolging te rechtvaardigen.

Na een verzoek van de ouders bij het gerechtshof wordt de taxichauffeur alsnog vervolgd. De man staat terecht voor het verlaten van de plaats van een ongeval zonder hulp te verlenen aan het slachtoffer.

Boxtel e.o.