Volledig scherm
De organisatoren van de Meierij Cup zaalvoetbal: vlnr. Maurice van de Pol, Henk Wagenaar, Johan den Otter en Rob de Groot. © roy lazet

Tweede Meierij Cup belooft opnieuw Amerikaans spektakel

SINT-MICHIELSGESTEL - Wie heeft het beste veldvoetbalteam van de Meierij? Om die titel wordt straks gestreden in de tweede editie van de Meierij Cup 2017.

Na de succesvolle kick-off vorig jaar, organiseert zaalvoetbalvereniging ZVS in december opnieuw een groot zaaltoernooi voor de eerste elftallen van veldvoetbalverenigingen uit de Meierij. Waar het toernooi vorig jaar begon met zestien verenigingen, doen dit jaar twintig herenelftallen mee en voor het eerst ook acht dameselftallen.

Amerikaans tintje 
Het toernooi - dat vorig jaar werd gewonnen door vv Helvoirt - heeft een Amerikaans tintje, inclusief licht- en geluidshow met DJ, speciale vloer en spotlights voor de spelers. De initiatiefnemers - vier voetbalvrienden - willen van het toernooi een jaarlijks terugkerend evenement maken in de Meierij. Door de feestelijke entourage hopen ze er vooral jeugdige spelers mee te kunnen enthousiasmeren voor de zaalvoetbalsport.

De wedstrijden zijn op vrijdag 22, zaterdag 23, woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 december in sporthal Theereheide aan de Eikenlaan in Sint-Michielsgestel. Op vrijdag 22, zaterdag 23 en op de finaleavond vrijdag 29 december is na de wedstrijd ook een afterparty. 

Een impressie van de Meierij Cup van 2016:

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement