Uitslaande brand bij Top1Toys in Den Dungen, waterleiding door blussen gesprongen

update + videoDEN DUNGEN - Bij Top1Toys aan het Heilig Hartplein in Den Dungen is maandag rond 13.00 uur brand uitgebroken. De vlammen sloegen uit het dak van de speelgoedwinkel. Rond 15.00 uur had de brandweer het vuur onder controle, maar was nog wel druk met nablussen.

De brand ontstond vermoedelijk in het magazijn van de speelgoedwinkel. Volgens de officier van Dienst van de brandweer was de eigenaresse in de woning boven de zaak toen een alarm afging. Tijdens het resetten van het alarm viel de stroom uit. Kort daarna ontdekte de eigenaresse de brand in het magazijn.

Volledig scherm
Brand in Den Dungen © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Het vuur breidde zich snel uit en dreigde over te slaan naar naastgelegen panden. Meerdere brandweerkorpsen zijn ingezet om de brand te blussen. Ook de brandweer van Schijndel kwam ter plaatse. De speelgoedwoning en de bovenwoning is door de brand onbewoonbaar. Het naastgelegen pand van de elektronicawinkel liep flinke schade op.

Bij het blussen sprong de waterleiding in de Grote Molenstraat, waarvan de brandweer het bluswater haalde. De weg is afgezet en het asfalt deels verzakt.

De rookwolken waren boven een groot deel van Den Dungen te zien. Rond 16.30 uur is de brandweer nog altijd druk met nablussen.

Volledig scherm
Waterleiding gesprongen tijdens bluswerkzaamheden in Den Dungen. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Uitslaande brand bij Top1Toys in Den Dungen © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Uitslaande brand bij Top1Toys in Den Dungen © Bart Meesters/Meesters Multi Media