Volledig scherm
Het gezelschap van 87 geslaagden is haast compleet © W Geurts

Van klassieke Ferrari's tot Amerikaanse Chryslers: gediplomeerden Beekvliet komen in stijl aan bij gala

SINT-MICHIELSGESTEL - Met het eindexamengala van Gymnasium Beekvliet kondigde zich vrijdagavond mogelijk een nieuwe traditie aan. Voor het eerst trok een stoet aan meest uiteenlopende voertuigen, beladen met uitgelaten gediplomeerden, vanuit het Petrus Dondersplein naar Landgoed Ruwenberg. 

De 87 geslaagden namen een voor een plaats op het bordes, gadegeslagen door ouders, vrienden en bekenden. Telkens bij het uitstappen klonk een waarderend applaus.

De in een prachtige jurk uitgedoste Britt van Oorschot uit Gemonde had zich tijdig en vooral goed voorbereid op de unieke avond. ,,Ik wist dat een oom van me een Mercedes Cabrio uit 1950 bezit. Voor mij de ideale auto om hiernaartoe te komen", aldus een stralende Britt. Een chauffeur voor de klassieke wagen was gauw gevonden: haar vader.

De rij voertuigen was onalledaags. Een Jaguar E-type, Tesla, een Citroën Traction Avant, een Aston Martin, autoliefhebbers konden smullen bij de variatie. De lach op de gezichten bij de geslaagden bleef ook toen de brulbakken van een Amerikaanse Chrysler en een klassieke Ferrari als pochend het gaspedaal vol indrukten. De leerlingen die zich per step bij De Ruwenberg vervoegden hieven bij het enorme geraas ietwat geschrokken het hoofd.

Kort voor de laatste schoolverlater arriveerde had Gymnasium Beekvliet-docent Wiskunde Dié Gijsbers het al gezien. ,,Dit is prachtig. De eindexamenkandidaten hebben het zelf allemaal zo georganiseerd. Ik zie de blikken al van de toekomstige examenleerlingen. Dit gaat komende jaren een vervolg krijgen, vermoed ik." Dan maakt het feestelijke gezelschap zich op voor de entree in De Ruwenberg. Tijd voor het waarachtige gala. Het eerste in deze vorm, op deze fantastische locatie.

Volledig scherm
De blikken gingen even meer naar de auto dan naar de inzittenden © W Geurts
Volledig scherm
In een gemêleerde stoet aan vervoermiddelen arriveren de gediplomeerden van Gymnasium Beekvliet bij De Ruwenberg © W Geurts