Volledig scherm
De technische recherche deed ter plaatse onderzoek. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Verdachte van dodelijke steekpartij Berlicum blijft vastzitten

* UPDATE 14.50 uur * DEN BOSCH - De 23-jarige Bosschenaar die volgens justitie op 21 februari Berlicummer Bart van Lith heeft doodgestoken, blijft voorlopig vastzitten. De rechtbank wees vanmiddag het verzoek van zijn advocaat om zijn voorlopige hechtenis op te heffen, af.

De verdachte zelf ontkent dat hij Van Lith heeft doodgestoken en voelt zich 'zwaar gefrustreerd'. De dodelijke steekpartij ontstond na een ruzie op een verjaardagsfeestje in Berlicum.

De vriendin van de verdachte werd daarbij op haar gezicht geslagen door Bart van Lith, waarna 15 tot 20 mensen buiten aan het knokken sloegen. Van Lith werd uiteindelijk twee keer gestoken met een mes, in zijn dijbeen en in zijn rug. Zijn Advocaat A. Westendorp schetste donderdag 6 alternatieve scenario's voor de steekpartij. Allemaal scenario's waarbij de 23-jarige verdachte vrijuit ging. Hij vraagt om de voorlopige hechtenis van de verdachte op te heffen en hem vrij te laten.

Volle tribune
De officier van justitie bleef, tot opluchting van de volle publieke tribune, vasthouden aan de verdenking van de Bosschenaar. En ook de rechters verklaarden dat er nog voldoende redenen zijn om de verdachte langer vast te houden. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld, politie en justitie zijn nog volop bezig met onderzoek. Van Lith overleed aan de gevolgen van een steekpartij. Die ontstond vermoedelijk nadat hij eerder op de zaterdagavond ruzie kreeg met anderen. De verdachte wordt ten laste gelegd dat hij Van Lith met een mes in zijn rug heeft gestoken.

Aan de steekpartij ging een worsteling vooraf, waarbij de vechtende personen in een sloot belandden, zo blijkt tijdens de zitting. Dat gebeurde allemaal aan de Wertsteeg in Berlicum. De volgende zitting is op 30 augustus, maar ook dan zal het nog niet komen tot een inhoudelijke behandeling van de zaak. Politie en justitie moeten nog allerlei zaken beter uitzoeken, de verdachte wordt nader onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Boxtel e.o.