Volledig scherm
De technische recherche deed ter plaatse onderzoek. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Verdachte van doodsteken Bart van Lith uit Berlicum blijft vastzitten

DEN BOSCH - Er komt geen extra onderzoek meer naar de telefoons van getuigen of bloedsporen op een jas van een getuige in de zaak rond de moord op Bart van Lith in Berlicum. De zaak wordt nu 7 februari inhoudelijk behandeld, bijna een jaar na de fatale steekpartij.

De advocaat van de verdachte wist de rechter er in een pro-formazitting niet van te overtuigen dat een dergelijk onderzoek tot nieuwe inzichten kan leiden. Van Lith werd op 21 februari om het leven gebracht met twee messteken. Op een feestje aan de Wertsteeg in Berlicum ontstond een vechtpartij over vuurwerk. De vriendin van de hoofdverdachte werd daarbij op haar gezicht geslagen door Bart van Lith, waarna 15 tot 20 mensen buiten aan het knokken sloegen. Een Bosschenaar wordt daarbij verdacht de fatale steekwonden te hebben uitgedeeld.

De advocaat van de verdachte Bosschenaar vroeg opnieuw om schorsing van de voorlopigheid hechtenis, vooruitlopend op de rechtszaak. Volgens de verdediging zijn er meerdere scenario's, met meerdere mogelijke verdachten. De rechter stelt echter dat de 'serieuze' gronden van verdenking nog altijd aanwezig zijn. Hij blijft dus vastzitten tot de inhoudelijke behandeling.

Boxtel e.o.