Volledig scherm
Een artist impression van het bouwplan aan de Schijndelseweg in Sint-Michielsgestel. © Ontwikkelaar BPD

Verzet tegen bouwplan Schijndelseweg

SINT-MICHIELSGESTEL - Aan de Schijndelseweg in Sint-Michielsgestel worden elf starterswoningen gebouwd, als de gemeenteraad donderdag akkoord gaat. Maar daar is niet iedereen blij mee. Er zijn evenveel zienswijzes ingediend als er woningen komen.

Zeven rijwoningen van 215.000 euro en vier hoekwoningen van 235.000 euro wil ontwikkelaar BPD bouwen op de hoek Schijndelseweg-Vestdijkstraat in Sint-Michielsgestel. Dat is de plek waar tot een paar maanden geleden een oude boerderij stond. Nieuwe betaalbare woningen staan hoog op de verlanglijst van de Gestelse gemeenteraad. Maar in de buurt Parkhagen klinken bedenkingen. Enkele omwonenden vinden dat de aansluiting van de Vestdijkstaat op de Schijndelsestraat nu al gevaarlijk is en zij vrezen nog meer verkeersproblemen. De Vestdijkstraat ligt op de route van veel leerlingen van Gymnasium Beekvliet.

Ook is niet iedereen blij met het soort woningen. ,,De doelgroep van de te bouwen woning is een andere doelgroep. Er zullen voornamelijk starters komen die zich in een andere fase in hun leven begeven dan de huidige omwonenden. Het zou jammer zijn als daarmee de sociale en/of demografische samenstelling van dit deel van de wijk Parkhagen verandert,’’ betoogt een omwonende. De woningen zouden afbreuk doen aan het aangezicht van de wijk: ,,Doordat de woningen met voordeur aan de Schijndelseweg gebouwd worden, wordt het aanzicht vanuit het Dominee Hagenpark rommelig, aangezien hier alle achtertuinen met schuurtjes uitkomen.’’ Daarnaast wordt gevreesd voor privacy, omdat er inkijk in de eigen tuinen zou ontstaan en ook het verlies aan uitzicht op de Schijnselweg wordt genoemd in de zienswijzes.

Als de gemeenteraad donderdag akkoord gaat, wil ontwikkelaar BPD in het voorjaar van 2018 beginnen met bouwen, zodat een jaar later de woningen klaar zijn. De verkoop start in november. Er hebben al vijftig geïnteresseerden geïnformeerd naar de woningen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Boxtel e.o.