Volledig scherm
Bijenhotel bij landgoed Haanwijk. © Rianneke Huibers

Vol programma op landgoed tijdens Haanwijkdag

SINT-MICHIELSGESTEL. Rondwandelen met een gids, varen, fietsen, een imker horen vertellen over bijen en het Museum Romeins Halder bezoeken. Het kan zondag 13 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur tijdens de Haanwijkdag op Landgoed Haanwijk in Sint-Michielsgestel.

Tijdens deze dag is het Buitenlokaal op het landgoed geopend. Binnen geeft Brabants Landschap informatie over zijn werk. Om 13.00 uur start een wandeling door het gebied onder leiding van natuurgidsen van IVN en Natuurgroep Gestel. Van 12.00 tot 15.00 uur is een imker aanwezig, hij vertelt over het leven van de bij. De vrijwilligers van de Kindermoestuin laten de tuin zien en geven daar een toelichting. Theehuis ’t Haantje is deze dag ook open, net als Museum Romeins Halder, van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Ook kunnen bezoekers om 11.00 uur en om 12.30 uur mee met een vaartocht in Halder. In een bootje van de Hertogboeren kunnen deelnemers Den Bosch vanaf de Dommel bekijken. De tocht voert langs Kasteel Maurick (Vught) en Oud-Herlaer (Sint-Michielsgestel) en begint bij de steiger in Halder. Reserveren vooraf is nodig, via www.vestingfietsen.nl. De vaartocht duurt ongeveer een uur. 

Boxtel e.o.