Volledig scherm
Foto ter illustratie © Archieffoto

Volleybaltrainer (27) uit Berlicum toch terug naar gevangenis na stiekem filmen naakte meisjes

DEN BOSCH - Een 27-jarige volleybaltrainer uit Berlicum moet terug naar de gevangenis vanwege de verdenking dat hij stiekem naaktopnames heeft gemaakt van jonge speelsters. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat vrijdag bepaald in het hoger beroep dat de officier van justitie had ingesteld tegen vrijlating van de man door de rechtbank.

De volleybaltrainer werd eind mei aangehouden en twee weken later vrijgelaten. Volgens de beschuldigingen heeft hij volleybalsters gefilmd, bijvoorbeeld tijdens het douchen. Drie meisjes (14 en 15 jaar) hebben tot dusver aangifte gedaan maar de exacte omvang van de zaak is nog onduidelijk.

ZIE OOK: Volleybaltrainer uit Berlicum verdacht van maken naaktopnames tieners

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie vertelde vrijdag dat het onderzoek stroef verloopt. De politie heeft bijvoorbeeld nog geen toegang tot de inhoud van de computer van de verdachte omdat hij weigert zijn wachtwoord te geven.

Telefoon onder kleedhokje

De Berlicummer gaf les bij volleybalclub VV Detac in Zeeland en was voorheen voorzitter van de jeugdcommissie in zijn woonplaats bij Hands-Up. Hij liep tegen de lamp toen een speelster van VV Detac eerder dit jaar meldde dat hij zijn telefoon onder haar kleedhokje had gehouden voor opnames. 

De politie vond beelden van meerdere speelsters. Daaruit zijn gezichten van meisjes gefilterd om de identiteit van de slachtoffers te achterhalen, vertelt een betrokkene.

Boxtel e.o.