Volledig scherm
Rotonde bij de Beusingsedijk bij Den Dungen. © Communicatie Sint-Michielsgestel

Vrachtauto’s definitief weg van Beusingsedijk

BERLICUM - Vrachtwagenchauffeurs die vanuit Veghel via de N279 naar Rosmalen of Oss (A59) moeten of omgekeerd, kunnen straks niet meer de ring A2 Den Bosch vermijden. Hun favoriete sluiproute langs de Wamberg en de Beusingsedijk wordt namelijk verboden voor vrachtverkeer, tot opluchting van omwonenden.

De colleges van B en W van Den Bosch en Sint-Michielsgestel hebben samen het voornemen om de Berlicumseweg, de Wamberg en de Beusingsedijk af te sluiten voor vrachtverkeer. Dat doen zij omdat de doorstroming op de ring A2 en A59 dusdanig moeizaam is, dat het risico op sluipverkeer toeneemt, schrijven zij.

​De kruising bij wegrestaurant De Fuik zou dat niet aankunnen en dat zou ook verkeersonveiligheid met zich meebrengen. Dat is een goede zet, vindt Marty van de Veerdonk, voorzitter van de bewonersvereniging Poeldonk, waarbij veel omwonenden van de Beusingsedijk zijn aangesloten. „Ik vind het een positief voornemen en ik denk dat de hele buurt er zo over denkt. Het scheelt heel veel sluipverkeer.”

Boxtel e.o.