Volledig scherm
Rotonde bij de Beusingsedijk bij Den Dungen. © Communicatie Sint-Michielsgestel

Vrees voor meer verkeer rond Poeldonk Den Dungen

DEN DUNGEN/DEN BOSCH - Inwoners van de Poeldonk in Den Dungen zijn niet gerust over de aanleg van een rotonde bij de Beusingsedijk. Dit wordt tevens de toegangsweg tot het Bossche bedrijventerrein De Brand vanuit Veghel. De werkzaamheden starten dit najaar.

Zou er aan de achterzijde van bedrijventerrein De Brand eerst een simpele weg komen, inmiddels wordt dat een volwaardige rotonde. „De gemeente kijkt alleen maar naar regeltjes. Als de berekeningen kloppen, is het goed”, zegt voorzitter Marty van de Veerdonk van de buurtvereniging Poeldonk. Hij en zijn buurtbewoners vrezen juist veel meer verkeer en de bijhorende geluidsoverlast en fijnstof. Want verkeer vanaf en naar De Brand voor Veghel wordt straks via die rotonde geleid. En niet meer naar de voorzijde van bedrijventerrein De Brand.

Verder komt er nog verkeer door de nieuwe Dungense woonwijk Jacobskamp, Den Dungen in en uit via de Dungense Brug. ,,Die gaat nu alleen nog open voor pleziervaartuigen, maar in de zomer is dat best nog vaak”, menen buurtbewoners. „En die verkeersbewegingen hebben ze niet meegerekend."

De buurtvereniging heeft bij de gemeente Den Bosch bezwaar gemaakt tegen de bouw van de rotonde.

Boxtel e.o.