Volledig scherm
© Willem Geurts

Vrijwilligers verbouwen schoolplein De Wegwijzer Den Dungen

DEN DUNGEN – Een twintigtal vrijwilligers woelde op zaterdagochtend het schoolplein van De Wegwijzer om tot een woeste vlakte. Nodig, omdat over zes weken op dezelfde plaats en Spel- en Beweegplein uit de grond moet zijn gestampt. Christien Ondersteijn is een van opgeroepen krachten. “Mijn kinderen zitten hier op school. Dan vind ik het tamelijk logisch om een handje te helpen”, aldus Ondersteijn, terwijl zij weer een plavuis op een stapel legt.

Vele handen maken licht werk. De uitdrukking krijgt bij de Wegwijzer een hoog waarheidsgehalte. Ook kinderen helpen mee. Zoals de 7-jarige Daan Goossens, die met enkele vrienden met een koevoet een wip te lijf gaat. De stoeltjes moeten eraf, en dat lukt het stel met heel wat moeite. Toon van der Steen, opa van enkele Wegwijzer-scholieren is eveneens behulpzaam.

“Dit wordt zó mooi!”, zegt Van der Sten, “een prachtige ontmoetingsplek voor alle generaties Dungenaren.” Nóg is het niet zo ver. “Ik ben benieuwd naar de gezichten over zes weken”, lacht lerares Janneke van Zandbeek, “als de Speel- en Beweegtuin klaar is.” Dan is die woeste vlakte omgetoverd tot een prachtig plein, dat ui9tndogit tot bewegen.

Volledig scherm
© Willem Geurts
Volledig scherm
© Willem Geurts

Boxtel e.o.