Volledig scherm
Start van de kidsrun tijdens de Profielloop in Gemonde in 2016. © José van den Dungen

Weer Profielloop in Gemonde, maar niet voor schoolcijfer

GEMONDE - Een fraaie 9 kregen David Mornout  uit Gemonde en Robin Bogers uit Sint-Oedenorde voor hun profielwerkstuk van school, Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Dat 'werkstuk' was de organisatie van een hardloopevenement. De scholieren hadden zo'n lol in de eerste editie van de Profielloop in Gemonde dat ze op 17 september in de herhaling gaan. 

Vorig jaar kreeg het duo hulp van leden van atletiekclub AV Marvel uit Boxtel bij het maken van het draaiboek voor het evenement. De club leverde ook tal van vrijwilligers op de dag van de loop. ,,We hanteren nu hetzelfde draaiboek, met wat aanpassingen, want we zetten dit jaar ook twee  wandeltochten uit." Ondersteuning is er deze editie van leerlingen van Beekvliet die dit vrijwilligerswerk doen voor hun maatschappelijke stage. 

Quote

Waarom zouden we stoppen met iets dat goed is?

David Mornout (18), mede-organisator Profielloop Gemonde

Op het programma staan verder een kidsrun van 1 kilometer, een hardloopronde van 5,5 kilometer en eentje van 10 kilometer. De wandeltochten zijn ook 5,5 en 10 kilometer lang. Start en finish zijn bij voetbalclub Irene in Gemonde, waar een dj voor de muzikale omlijsting zorgt. Daar is ook livemuziek te horen. Deelnemen kost tussen de 1 en 5 euro. Inschrijven kan via www.profielloop.nl

  1. Team DonderSchoon wint ook tweede editie van de Gestelse quiz

    Team DonderSchoon wint ook tweede editie van de Gestelse quiz

    SINT-MICHIELSGESTEL – Weer ging team DonderSchoon met de winst aan de haal bij de tweede editie van de onlangs gehouden Gestelse Quiz. Zaterdagavond liep bij de prijsuitreiking de spanning in de feesttent op het Petrus Dondersplein hoog op. Bij de aankondiging van De Boomstempkes als derdeprijswinnaar en het noemen van De Pleinse Boys als tweede barstten de veertien van achttien quizzers van DonderSchoon uit in luid gejuich. ,,Wij hadden vooraf een plekje bij de eerste tien in gedacht”, vertelt een zeer tevreden Stance Donders ruim na afloop.

Boxtel e.o.