Volledig scherm
Start van de kidsrun tijdens de Profielloop in Gemonde in 2016. © José van den Dungen

Weer Profielloop in Gemonde, maar niet voor schoolcijfer

GEMONDE - Een fraaie 9 kregen David Mornout  uit Gemonde en Robin Bogers uit Sint-Oedenorde voor hun profielwerkstuk van school, Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Dat 'werkstuk' was de organisatie van een hardloopevenement. De scholieren hadden zo'n lol in de eerste editie van de Profielloop in Gemonde dat ze op 17 september in de herhaling gaan. 

Vorig jaar kreeg het duo hulp van leden van atletiekclub AV Marvel uit Boxtel bij het maken van het draaiboek voor het evenement. De club leverde ook tal van vrijwilligers op de dag van de loop. ,,We hanteren nu hetzelfde draaiboek, met wat aanpassingen, want we zetten dit jaar ook twee  wandeltochten uit." Ondersteuning is er deze editie van leerlingen van Beekvliet die dit vrijwilligerswerk doen voor hun maatschappelijke stage. 

Quote

Waarom zouden we stoppen met iets dat goed is?

David Mornout (18), mede-organisator Profielloop Gemonde

Op het programma staan verder een kidsrun van 1 kilometer, een hardloopronde van 5,5 kilometer en eentje van 10 kilometer. De wandeltochten zijn ook 5,5 en 10 kilometer lang. Start en finish zijn bij voetbalclub Irene in Gemonde, waar een dj voor de muzikale omlijsting zorgt. Daar is ook livemuziek te horen. Deelnemen kost tussen de 1 en 5 euro. Inschrijven kan via www.profielloop.nl

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement